Auto's faq
-
Mag ik mijn voorruit blinderen?
In Nederland is het toegestaan om uw voorportieren en voorruit te tinten. Wel moeten deze ruiten aan bepaalde wetgeving voldoen.
-
Hoe donker mag ik mijn ruiten blinderen?
De achterruiten van uw auto (vanaf B-stijl) mag u in principe zo donker maken als dat u zelf wilt, mits u een rechter buitenspiegel heeft. Uw voorruit en voorportieren dienen volgens de wet nog 55% aan licht door te laten. let er hierbij wel op dat de ruiten van uw auto vanuit de fabriek al heel licht getint zijn. wij monteren daarom op voorruiten en voorportieren een 70% lichtdoorlatende raamfolie, waardoor er na de meting vaak nog tussen de 58% en 63% licht gemeten wordt. precies binnen de wet dus!
-
Is chameleon folie legaal?
Ja! De Nederlandse wetgeving stelt alleen regels aan de hoeveelheid licht dat er nog door de ruit moet komen. Onze chameleon folie voldoet hier aan.
-
Kan raamfolie weer verwijderd worden?
Ja. Wel adviseren wij om dit door een specialist te laten doen. De folie die wij gebruiken heeft een sterke lijmlaag en het verwijderen daarvan kan een hele lastige en plakkerige klus worden als je niet weet wat je doet.
-
Wordt raamfolie aan de binnen- of buitenkant geplakt?
Raamfolie wordt aan de binnenkant geplaatst. Dit zorgt voor een lange levensduur en zo kunt u direct na het tinten weer de weg op en is zelfs de wasstraat geen probleem.
Gebouwen faq
-
Wat is een dot-matrix rand en hoe werkt het?
De dot-matrix is de scheidingslijn tussen de zwarte buitenste rand en het doorzichtige middendeel van bijvoorbeeld een achterruit of carrosserie ruit. Het is in de meeste gevallen een stippelrand. Deze stippelrand zorgt voor een langzame overgang van zwart naar transparant. Dit is deels esthetisch en deels praktisch. Bij het buigen van de ruit door middel van warmte zorgt deze rand ervoor dat de ruit niet breekt.
-
Wordt folie aan de binnen- of buitenkant geplakt?
In Nederland is hoogrendementsglas al jaren de standaard. dit betekend in veel gevallen dat de folie aan de buitenkant geplakt moet worden. toch is dit niet in alle gevallen nodig. wij zullen altijd een glasmeting doen om te zien welk glas er geplaatst is zodat we precies weten wat voor u de beste en voordeligste optie is.
-
Kan mijn ruit breken omdat er folie geplaatst is?
Ja dit kan! Zorg dus altijd dat u met een gespecialiseerd bedrijf in zee gaat. Als er verkeerde folie geplaatst wordt kan er een thermische breuk optreden. Door onze glasmeting weten wij exact welk type glas er geplaatst is en door uitstekende ondersteuning van onze leverancier weten wij precies welke folie hier aan de binnen- of buitenkant gemonteerd kan worden.
-
Kan ik de ruiten nog wassen als normaal?
Jazeker. Uw ruiten kunnen gewoon gewassen worden zoals u gewend bent. Wel is het raadzaam om erg op te letten met zand. Zand is zowel voor ruiten met, als ruiten zonder folie een grote boosdoener. Zorg dus altijd dat het zand eerst goed weggespoeld wordt voordat u met borstels aan de gang gaat.